Tarih: 07.03.2022 12:32

"Günlerdir Ayçiçek yağıyla yatıp kalkıyoruz..."

Facebook Twitter Linked-in

Yağ fabrikatörü Lütfi Türkkan, müşterilerine ana bacı söverek...

Melih Altınok, "Birbirlerini ezerek ayçiçek yağı kolisini kapmaya çalışan insanların görüntülerini izlerken, yağ fabrikatörü Lütfi Türkkan müşterilerine ana bacı söverek ortama dalacak falan diye bekliyorsunuz" ifadelerini kullanıp, son günlerde çok absürt bir ortam içinde bulunduğumuzu kaydetti.

Melih Altınok, "Birbirlerini ezerek ayçiçek yağı kolisini kapmaya çalışan insanların görüntülerini izlerken, yağ fabrikatörü Lütfi Türkkan müşterilerine ana bacı söverek ortama dalacak falan diye bekliyorsunuz" ifadelerini kullanıp, son günlerde çok absürt bir ortam içinde bulunduğumuzu kaydetti. İşte Sabah gazetesindeki o yazının ilgili bölümü:

"Günlerdir Ayçiçek yağıyla yatıp kalkıyoruz...

TikTok ve ana haberler, düğünlerde altın yerine "sözde Ayçiçek yağı" tenekesi hediye ederek "eylenenlerin" videolarından geçilmiyor.

Birbirlerini ezerek ayçiçek yağı kolisini kapmaya çalışan insanların görüntülerini izlerken, yağ fabrikatörü Lütfi Türkkan müşterilerine ana bacı söverek ortama dalacak falan diye bekliyorsunuz! Öyle absürt bir ortam.

Hatta göreve atanışı tam "Ayçiçeğine hücum" günlerine denk gelen çiçeği burnunda Tarım Bakanı Vahit Kirişçi de ilk açıklamasını bu konuda yapmak zorunda kaldı.

Ayçiçeği üretimi artmasına rağmen pandemide iç talep patlamış. Bu yüzden ithal ediyormuşuz. Üstüne bir de Rusya Ukrayna savaşı derken....

Ancak Bakan durumun kontrol altında olduğunu söylüyor:

"Alternatif ülkeler ve alternatif yağ çeşitleri için gerekli çalışmalar yapılmış, ayrıca ayçiçeği yağ ihracatı da durdurularak, mevcut stokların yurtiçi tüketimi karşılayacak şekilde yönetilmesi sağlanmıştır."

Teşekkür ederiz.

Ancak bunlar geçici çözüm bile değil... Görüyorsunuz, soğan, patates derken şimdi de Ayçiçek krizi. Bakalım yarın bostandan ne çıkacak?

Hepsi de ülkemizde sınırsız olarak üretilebilecek besinler. Arz talebi dengelemek ne kadar zor olabilir ki?

Türkiye ekmeğini yapacak unu bulmakta sıkıntı çekecek bir ülke mi? İzlanda'da mı yaşıyoruz da Ukrayna'nın buğdayına bağımlıyız?

Vatandaşın sizden ilk beklentisi döneminizde tarımsal planlamanın sistematik hale getirilmesi. Tarımsal endüstirinin desteklenmesi ve fahiş fiyat artışlarının, spekülasyonların önüne geçilmesi.

Kamuoyu dört gözle yeni bakanın bu konudaki acil eylem planlarını öğrenmek istiyor.

Zira savaş çanlarının daha güçlü işitildiği dünyamızda en kritik meselelerden biri gıda meselesi. Ve En az savunma sanayi kadar stratejik.

Evet Sayın Bakan çözümünüz nedir? Kabinenin, Türkiye'nin önüne nasıl bir tarım politikası koyacaksınız? (...)"

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —