Tarih: 27.08.2020 14:43
Üniversite tercih döneminde bu yil 2 milyonu askin kisi YÖK Atlas'i kullandi
Yüksekögretim Kurulu (YÖK) tarafindan üniversite ve bölüm tercihi yapacaklara yol göstermesi amaciyla 10 Mart 2016'da 'https://yokatlas.yok.gov.tr' internet adresinden hizmete sunulan Yüksekögretim Program Atlasi (YÖK Atlas), özellikle üniversite tercih dönemlerinde hem adaylar ve aileleri hem de rehberlik hizmeti veren egitimciler tarafindan yogun bir sekilde kullanildi.
Adaylari adeta bir rehber ögretmen gibi yönlendiren YÖK Atlas'tan, hizmete sunuldugu 2016'dan bugüne kadar bütün sene boyunca toplam 33 milyon 617 bin kisi faydalandi.
2020 YKS tercih döneminde 2 milyonu askin kisi kullandi
Ilk kez hizmete sunuldugu 2016'daki üniversite tercih döneminde 940 bin kisinin faydalandigi YÖK Atlas'in kullanim sayisi her yil büyük oranlarda artis göstererek bu seneki tercih döneminde 2 milyon 155 bine ulasti. Böylelikle hizmete açildigindan itibaren 5 yilda sadece tercih dönemlerindeki toplam kullanici sayisi toplam 9 milyon 112 bin kisi oldu.
Bu yil 41 milyona yakin sayfa görüntülenme sayisina ulasildi
Kullanicilar, bu yilki tercih sürecinde programda toplam 5 milyon 72 bin 173 kez oturum açarken, toplam sayfa görüntüleme sayisi ise 40 milyon 729 bin 911 oldu.
Program içerisindeki tercih listesi modülünü kullanan adaylar yaptiklari tercih listelerinde ortalama 8 farkli bölüme yer verdi. Ayrica adaylar, her kullanimda sitede ortalama 7 dakika 54 saniye zaman geçirdi ve ortalama 8 farkli bölümü inceledi.
En yogun kullanim tercihlerin ilk gününde
YÖK Atlas'in kullanici sayisindaki zirve, tercihlerin baslangiç günü olan 6 Agustos tarihinde oldu. Bu tarihte 445 bin 988 kisi sisteme giris yaparak tercih dönemindeki en büyük giris sayisini olusturdu.
En çok ilgi gösterilen lisans bölümü hemsirelik oldu
Bu yil lisans düzeyinde tercih yapacaklar, binlerce üniversite programi arasinda sirasiyla en çok hemsirelik, tip, bilgisayar mühendisligi bölümlerini inceledi. Bu alanlari hukuk, dis hekimligi, psikoloji, ilkögretim matematik ögretmenligi, beslenme ve diyetetik, ilahiyat, eczacilik izledi.
Ön lisans adaylarinin en çok ilgi gösterdigi bölümler ise sirasiyla ilk ve acil yardim, anestezi ve bilgisayar programciligi oldu. Bu bölümleri, sirasiyla tibbi laboratuvar teknikleri, çocuk gelisimi, tibbi görüntüleme teknikleri, tibbi dokümantasyon ve sekreterlik, adalet, fizyoterapi ile agiz ve dis sagligi izledi.
Sistemi kullananlarin yüzde 31'i YÖK Atlas'a bilgisayar üzerinden ulasirken, yüzde 69'u cep telefonu veya tabletten giris yapti.
Istanbul'dan Diyarbakir'a kadar farkli sehirlerde, farkli ülkelerde kullanildi
Kullanicilarin yüzde 22,08'i Istanbul, yüzde 14,94'ü Ankara, yüzde 7,01'i Izmir, yüzde 6,23'ü Adana, yüzde 3,86'si Bursa, yüzde 3,46'si Antalya, yüzde 2,95'i de Diyarbakir'dan sisteme ulasti.
YÖK Atlas programina en çok Türkiye'den giris yapilirken, sirasiyla Amerika, Almanya ve Hollanda Türkiye'yi izledi. Programa Azerbaycan, KKTC, Umman, Fransa, Katar gibi farkli kitalarda yer alan ülkelerden de giris yapildigi görüldü.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —