Adana Adliyesinde memur olarak çalisan lise mezunu Koray Bassari (32), son dönemde popüler olan robot süpürgelerden esinlenerek uçan süpürge üretmek istedi. Önce yazilimini ardindan da tasarimini yapan Bassari, yuvarlak bir tasarim ile süpürgesini üretti.
Yerden 1 buçuk santimetre yüksege çikan süpürgenin AR-GE çalismalari ise devam ediyor. Statik elektrikle çalisan ve havadan kalmasi manyetik sayesinde gerçeklesen uçan süpürgenin seri üretime geçirilmesi için destek bekleniyor.
'5-6 aylik bir çalismayla sonlandirmayi düsünüyoruz'
Ihlas Haber Ajansi'na konusan Koray Bassari, “Günümüzdeki akilli süpürge makinelerini inceledigimizde yükseklikleri asmalarinda sorun oldugunu gördüm. Bunu düsünürken uçan süpürge geldi aklima. 8 aydir bunun AR-GE çalismasini yapiyorum. Manyetigi kullaniyor, manyetik sayesinde havada kaliyor ve yazilim ile de hangi yöne gidebilecegini ayarlayabiliyoruz. Ona komut gönderebiliyoruz. 5-6 aylik bir çalismayla da sonlandirmayi düsünüyoruz. Statik elektrikle çekim yapmakta, planimiz bu sekilde” diye konustu.
200 bin liralik bir yatirim ile uçan süpürgenin seri üretime hazir hale gelebilecegini belirten Bassari, 'Suanda görüstügümüz is adamlari var ve onlarin destegiyle yol olmak istiyoruz. 200 bin TL gibi bir rakam suanda gerekiyor. Firmalarin teklifleri oldu. Uçan süpürge gerçek oldu, gelecegin süpürgesi diyebiliriz. Ben bunu gelecegin teknolojisi olarak görüyorum. Uzay teknolojisini ilk olarak evlerde baslatmis olacagiz. Bunu yurt disina satarak döviz elde edebiliriz. Milyarlarca eve bunu sunabiliriz” dedi.