Teknolojik alt yapisi ve kapasitesiyle dikkat çeken hastane, pandemi döneminde kentin Covid yükünün yüzde 95’ini üstlenirken, Dogu Anadolu Bölgesinin ise hasta yükünün yüzde 50’sini karsiliyor.
Yapiminin tamamlanmasinin ardindan Nisan 2020'de hizmete açilan 385 bin metrekare kapali alana sahip, 1572 yatagi, 264 yogun bakim odasi, 310 poliklinik ve 40 ameliyathanesiyle Erzurum Sehir Hastanesi, basta korona virüs olmak üzere diger alanlardaki servisleriyle Dogu Anadolu Bölgesinin hasta yükünün yüzde 50'sini karsiliyor.
2013 yilinda dönemin Saglik Bakani Prof. Dr. Recep Akdag'in projelendirmesiyle ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in talimatlariyla yapilan Erzurum Sehir Hastanesi teknolojik altyapisi ve kapasitesiyle hizmet vermeye devam ediyor.
700 milyon liraya mal olan, sehir hastanesi tam donanimiyla dikkat çekiyor. Türkiye'de ilk defa 4 bin 500 metrekare olan hilal formatindaki çatisi ise görenleri ihtisamiyla etkiliyor. Hilal seklindeki çati yagmur sularini da biriktirerek hastane önünde yer alan bahçenin sulama sistemine aktariyor. Çati 2 renk sistemi ile aydinlaniyor.
385 bin metrekare kapali alana sahip hastanede 925 hasta odasi, 264 yogun bakim odasi, 310 poliklinik, 40 ameliyathane ve 3 bin 500 metre kare kapali otopark yer aliyor. Hastane, üzerinde yer alan günes panelleri ile de kendi elektrigini üretirken, en siddetli depremlerde dahi ameliyat yapilabilecek saglamlikta insa edildi.
Nisan 2020 itibari ile hizmete giren Erzurum Sehir Hastanesi geride kalan 17 ay boyunca toplam 1 milyon 250 hasta basvurusu aldi. Dogu Anadolu Bölgesi'nde ki hastalarin yüzde 50'sini karsilayan hastane Erzurum'da kovid 19 yükünün ise yüzde 95'ini karsiliyor. Günlük 75 ila 100 ameliyat yapilan hastanede ayda 75 bin hasta basvurusu aliniyor. 380 hekim, 1700 hemsire ve 6 bin üzerinde personeliyle hizmet veren sehir hastanesinde Da Vinci Robotik Cerrahi ile ürolojik, kardiyak ve onkolojik cerrahilerde yapiliyor.
“Aylik 75 bin hasta basvurusu alirken kentin Covid yükünün yüzde 95'ini karsiliyor”
Sehir Hastanesi hakkinda bilgi veren Bashekim Dr. Ibrahim Hakki Tör, sehir hastanesinin pandemi döneminde bir can simidi oldugunu ifade ederek, “Sehir Hastanemiz pandemi döneminde teknolojik altyapisi ve kapasitesiyle hem hastalara hem de saglik çalisanlari için bir can simidi olmustur. 385 bin metrekare kapali alani, 1572 yatak kapasitesi ve 264 yogun bakim ünitesiyle Erzurum Sehir Hastanesi özellikle salgin döneminde vatandaslara çok büyük hizmet verdi. Normallesme dönemiyle birlikte kentin Covid yükünün yüzde 95'ini karsiliyor ayni zamanda diger birimlerinde de hizmetlere devam ediyor. Günlük 75 ila 100 arasinda ameliyat, 4 bin ila 5 bin arasinda hasta basvurusu, aylik ise 75 bin hasta basvurusu aliyoruz. Bununla birlikte görüntüleme ve tüm alanlarda laboratuvar sistemiyle halkin ihtiyaçlarini karsiliyor” dedi.
“Takdir edilecek sekilde hizmet sunuyoruz”
Dr. Tör, Pandemi döneminde takdir edilecek hizmet sunduklarini belirterek, “Pandemi döneminde Sehir Hastanesi çalisanlariyla birlikte takdir edilecek sekilde hizmet sunmustur. 380 doktor ile birlikte, yaklasik 1700 hemsiresi ve 6 bin kadar çalisani ile hizmete devam etti. Bu esnada hastalanip yogun bakimlarda yatan arkadaslarimiz oldu. Bizi sevindiren tek nokta onlar adina üzücü bir hadise gerçeklesmemesidir. Tüm çalisanlarima gönülden tesekkür ediyorum. Nitelikli servisleri ve tek kisilik odalariyla hem pandemi döneminde hem normallesme sürecinde kentin görünen yüzü olmustur. Geçen yil tam kapanmada belli kisitlamalara gidilmesine ragmen bu yil Covid-19 hastalarina yogun bakim ve servis hizmetleri devam ediyor. Hastanemizin yapilisi geregi bloklara ayrilarak Covid disi hastalarimiza hizmet vermeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandi.
“Anne oteli ile annelerin dogum süresince takipleri yapiliyor”
Dr. Ibrahim Hakkim Tör, anne oteli hizmeti ile annelerin dogum öncesi takiplerini yaptiklarini kaydederek, “Covid disi olarak Anjiyo ünitelerimiz, kalp damar cerrahimiz, kadin dogum servisimiz, çocuk yan dallarimiz ve diger servislerimizle hizmete devam ediyoruz. Tam tesekküllü ameliyathanelerimizde Da Vinci Robotik Cerrahi ile ürolojik, kardiyak ve onkolojik cerrahiler yapilmakta. Yine anne oteli hizmeti ile annelerimizin dogum öncesi takipleri yapilmaktadir. Dogum salonlarimizda ise hem anne hem de refakatçisi için dinlenme salonlarimiz bulunuyor” seklinde konustu.
“17 ayda 1 milyon 250 bin hasta basvurusu”
Tör, açildiklari Nisan 2020'den berri 1 milyon 250 bin basvuru aldiklarini söyleyerek “Sehir Hastanesine tasindigimiz Nisan 2020 tarihinden itibaren hastanemizde 1 milyon 250 bin hastamiza hizmet verdik. Bu süreçte pandemi olmasinin yani sira normal servislerimizle birlikte günden güne artiyor” açiklamalarinda bulundu.